Een 55-jarige verdachte, die in 2015 door de rechtbank op voorwaarden op vrije voeten werd gesteld in een beleggingsfraudeonderzoek, moet terug de gevangenis in.

Een 55-jarige verdachte, die in 2015 door de rechtbank op voorwaarden op vrije voeten werd gesteld in een beleggingsfraudeonderzoek, moet terug de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank Zwolle gisteren besloten na een vordering van het Openbaar Ministerie (OM). De rechtbank wees de vordering van de officier toe en oordeelde dat “de verdachte zich op zijn minst heeft bezig gehouden met beleggingsactiviteiten”. In de schorsingsvoorwaarden stond dat dit niet mocht.

Het ging in deze zaak om een groot investeringsproject in Noord-Macedonië genaamd “Food Hub Macedonië”. Dit project behelsde een groot kassenbouwcomplex in Noord-Macedonië. Er werd door de 55-jarige man kapitaal aangetrokken van Nederlandse investeerders die hiervoor aandelen ontvingen. Met het ingelegde geld van de beleggers, circa tweeëneenhalf miljoen euro, zou worden geïnvesteerd in dit complex. Het project is volgens het OM nooit van de grond gekomen. Volgens de officier is het geïnvesteerde geld verdampt en door verdachte uitgegeven aan privé bestedingen. In 2014 en 2015 hebben meerdere beleggers aangifte gedaan en er is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Ook de Rabobank heeft tegen verdachte aangifte gedaan ter zake van oplichting.

2020-04-10T09:07:43+02:00 10 apr 2020|